ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, με τη χορεύτρια και χορογράφο Δάφνη Ασημακοπούλου. Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου (Όθωνος Αμαλίας & Καρόλου 1) σε συνεργασία με την ομάδα Διάδραση. Έναρξη 17/4/2010

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας.image

Το Κέντρ ο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου σε συνεργασία με την ομάδα «Διάδραση» οργανώνουν Κύκλο Σεμιναρίου Αφρικάνικου Χορού με τη χορεύτρια και χορογράφο Δάφνη Ασημακοπούλου

Σεμινάριο:

Σάββατο 17 Απριλίου, 15:00 – 18:00
Κυριακή 18 Απριλίου, 11:00 – 14:00
Σάββατο 24 Απριλίου, 15:00 – 18:00
Κυριακή 25 Απριλίου, 11:00 – 14:00
Κυριακή 2 Μαϊου, 11:00 – 15:00

Παράσταση:


Κυριακή 2 Μαΐου, ώρα 21:00

Η Δάφνη Ασημακοπούλου χορογραφεί και παρουσιάζει ήθη και έθιμα από τη Δυτική Αφρική.
Στην παράσταση συμμετέχουν χορευτές και χορεύτριες που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να βιώσουν ένα άλλο είδος χορού.
Κόστος σεμιναρίου: 140 ευρώ.

image

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Η μουσική, όπως και ο χορός, μεταφράζουν την απόλυτη επικοινωνία ανθρώπου και φύσης. Το στοιχείο αυτό είναι έκδηλο στην αφρικανική κουλτούρα όπου ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής της κοινότητας και συνδέεται άμεσα με τις βασικές αρχές που την διέπουν.
Πρόκειται για χορούς που απελευθερώνουν το σώμα αλλά και το συναίσθημα, γιατί χρησιμοποιούν πολύ το στέρνο, περιοχή όπου εγκλωβίζεται η συναισθηματική φόρτιση. Η επαφή των γυμνών πελμάτων με τη γη ανανεώνει την ενέργεια, αποβάλλοντας τις εντάσεις και κάθε τι το αρνητικό, χαρίζοντας ευεξία και ψυχική ισορροπία.
Ο χορευτής γίνεται ένα με το ρυθμό, και έχει άμεση επαφή με τον κρουστό μουσικό (djembe), όπου η ταύτιση αυτή τον κάνει να ξεχνά την καθημερινότητά του και μπορεί κάποια στιγμή να οδηγηθεί σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας.
Οι δυτικοί ερευνητές, παρατηρώντας τους χορούς αυτούς στα αφρικανικά χωριά, διαπίστωσαν οτι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, και έτσι σήμερα τους χρησιμοποιούν και για ψυχοσωματικές θεραπείες (χοροθεραπεία, μουσικοθεραπεία κλπ).
Περιλαμβάνει ζέσταμα, διδασκαλία παραδοσιακών βηματισμών, χορών της Αφρικής καθώς και τραγουδιών. Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις βάσεις του αφρικάνικου χορού καθώς και με διάφορους ρυθμούς, τονίζεται η αναπόσπαστη σχέση ρυθμού – κρουστών με τα βήματα του χορού και στοχεύει, μέσα απο τη δύναμη των κρουστών, και στην επανασύνδεση του χορευτή με τον πρωταρχικό εσωτερικό παλμό και το ζωικό του ένστικτο.
Το σεμινάριο εστιάζει σε χορούς και ρυθμούς από τη δυτική Αφρική (Γουινέα, Μάλι και Σενεγάλη).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΑΦΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η Δάφνη Ασημακοπούλου ξεκίνησε την παιδεία της σε χορό και μουσική σε ηλικία 5 χρονών. Φοίτησε στην Κρατική Σχολή Χορού και στο Ωδείο Αθηνών. Έλαβε πτυχίο ΒΑ σε Μουσική και Χορό από το Bryn Mawr College (ΗΠΑ) και πτυχίο ΜΑ σε Χορό και Χορογραφία από το Laban Center for Movement and Dance (Λονδίνο).
Ταξίδεψε και μαθήτευσε σε διάφορες χώρες και συγκεκριμένα:
Στην Αφρική, όπου φοίτησε κοντά στον Youssouf Koumbassa, πρώτο χορευτή του Εθνικού Μπαλέτου της Γουινέας «Ballet Djoliba», και με μέλη του «Ballets Africains.»
Στη Νέα Υόρκη με τον Djoniba Mouflet, ιδρυτή του «Ballet D’ Afrique Djoniba», όπου παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου και Αφρικάνικου χορού στη σχολή Alvin Ailey.
Στο Παρίσι (που συνεχίζει να επισκέπτεται κάθε χρόνο) συμμετείχε σε σεμινάρια χορού με τον Georges Momboye και την Germain Agogny, διευθύντρια της ομάδας «Mudra Afrique» της Σενεγάλης.
Στο Λονδίνο φοίτησε με την ομάδα Adzido Pan African Dance Company.
Στο Μάλι, όπου φοίτησε το 2009 – 2010 δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους χορού αλλά και κρουστών και συγκεκριμένα με τον Issa Sissoko, Moise Kourouna.
Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2000, διδάσκει αφρικάνικο χορό σε μαθήματα και σεμινάρια, χορεύει, χορογραφεί, παίζει keyboards και αφρικάνικα κρουστά (djembe, dun dun) σε live εμφανίσεις.
Το 2005 ίδρυσε την ομάδα «anasa» δίνοντας παραστάσεις σε θέατρα, σχολεία και πνευματικά κέντρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να βιώσουν ένα άλλο είδος χορού.

Πληροφορίες:
Βατώ Ζαφειροπούλου, 6973331497, basoulita@hotmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s