Έκθεση της Πηγής Μαλακώντα έως 30 Απριλίου 2010 στο Εστιατόριο “Σκούφοι” Διεύθυνση : Ηρώων Πολυτεχνείου 75

image

Πηγή  Μαλακώντα

Σχεδιάστρια και  Δημιουργός στον Οίκο Swarovski (Αυστρία)

«Φαντασία,

ταλέντο και μικρόβιο της  δημιουργίας»

Αν και  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Πάτρα. Αργότερα έφυγε στην Αυστρία. Στην πορεία ανακάλυψε το κόσμημα. Όχι όμως αυτό που βλέπεις στην βιτρίνα και ξέρεις ότι έχει βγει απο ένα καλούπι, αλλά το κόσμημα που γεννιέται μετά από μια ολόκληρη διαδικασία:

image

Σύλληψη, σχεδίαση, δέσιμο.

Έτσι  αποφάσισε να κάνει την αγάπη  της «επάγγελμα» και πέτυχε. Άλλωστε, το συναισθηματικό δέσιμο είναι αυτό που σήμερα δίνει αξία σε ένα κόσμημα. Σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στο Κιτσπλ, όπου είχε δημιουργήσει ένα κατάστημα στο οποίο παρουσίαζε τα κοσμήματα που δημιουργούσε. Την ανακάλυψαν όμως οι υπεύθυνοι στην εταιρία «Swarovski». Έτσι ασχολείται με το σχεδιασμό κοσμημάτων στον καταξιωμένο διεθνώς οίκο, ταξιδεύοντας συχνά στο Παρίσι, το Μιλάνο, ή και το Βίλνιους της Λιθουανίας. Παρά το γεγονός ότι τα κομμάτια της είναι εμπορικά και διατίθενται στον επώνυμο οίκο κοσμημάτων, δεν σημαίνει ότι δεν είναι κομμάτια του εαυτού της.

image

Το παρελθόν και το παρόν συνθέτουν το μέλλον για νέες δημιουργίες. «Η αγάπη μου  για τις πέτρες στάθηκε αφορμή για την πορεία μου προς το κόσμημα. Οι πέτρες με τα πολυποικίλα χρώματα  και σχήματα ασκούσαν πάνω μου  μια γοητεία και ένιωθα την ανάγκη να τις δέσω με κοσμήματα για να αναδείξω την ομορφιά τους.», λέει και το αποδεικνύει ο επίσημος κατάλογος του οίκου Swarovski.

Παράλληλα όμως ασχολείται με τις μεγάλες της  αγάπες, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία, τις οποίες συνδυάζει με τρόπο εκπληκτικό. «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στην Αυστρία και στα ταξίδια μου πολλούς δημιουργούς, μου έδιναν πάντοτε ιδέες προτείνοντας μου να προχωρήσω και να παρουσιάσω ό,τι δημιουργώ με αγάπη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συνθέση ανάμεσα στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, αλλά και τις πέτρες.» Δηλαδή

Φωτογραφία  και υλικά από  τη φύση

επανασυντίθενται  σε μια νέα δημιουργία

που μετουσιώνεται σε ένα έργο τέχνης.

Που :   Εστιατόριο  “Σκούφοι”

Διεύθυνση : Ηρώων Πολυτεχνείου 75

Τηλ :  2610-424416

Πότε  :  έως 30 Απριλίου

Επικοινωνία:6978-059185 Πηγή Μαλακώντα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s