“ΠΑΤΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ” ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (24/1/2010) ΚΑΙ ΑΠΟ 1/2/2010 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

image

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας – εγκατάσταση με φωτογραφίες του Βασίλη Παπαϊωάννου. Η εγκατάσταση αποτελείται από κύβους διαφορετικών διαστάσεων από 50 cm έως και 2,5 μέτρα,  στους οποίους ο φωτογράφος έχει αποτυπώσει την εικόνα μιας πόλης, που θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού από τις 16 Ιανουαρίου. Εικόνες τέχνης, κεφιού, χαράς και δημιουργίας. Εικόνες που μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο ανέμελο, μακριά από τη γκρίζα καθημερινότητα και δίνουν μια γεύση από τον ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό στον οποίο θα ζει η Πάτρα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

image

Στην  εγκατάσταση υπάρχει και ο  «κύβος του Καρναβαλούμπικ», ένα  διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς  και μεγάλους στο οποίο με τη βοήθεια εικόνων θα σχηματίσει ο θεατής μόνος του μια εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού. Η έκθεση παρουσιάζεται αρχικά στην Αθήνα στον Πεζόδρομο της Κοραή, υπαίθριος χώρος με μεγάλη διέλευση κόσμου, μια και γειτνιάζει στην έξοδο του Μετρό του Σταθμού Πανεπιστημίου από 24 έως 31 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί την 1 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, στη Πλατεία Όλγας, όπου και θα παραμείνει μέχρι τέλος καρναβαλιού.

image

* Ο Βασίλης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Πάτρα και εργάζεται ως Μηχανικός Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής και φοιτά  στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988.

image

Το 2004 εκδόθηκε το λεύκωμα του με τίτλο «Καρναβαλικές Προσωπογραφίες». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κεραμικής εντός και εκτός Πατρών. Έχει οργανώσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, «Καρναβαλιού Πρόσωπα» (2007) και «Γυμνό» (2008). Συμμετείχε στην 6η Διεθνή Biennale Κεραμεικής , Kapfenberg, Αυστρία, 2009.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s