Athens Video Art Festival 09 στην Πάτρα, 19-21 Ιουνίου 2009, Έσπερος: Grace State Machines: Ρομποτικά και Άνθρωπος «χορεύουν» σαν ένα σώμα (ΒΙΝΤΕΟ από @rtD και CameraStylo Online)

image

Grace State Machines:

Ρομποτικά και Άνθρωπος «χορεύουν»
σαν ένα σώμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ HD ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Δεν ξέρουμε ποια τμήματα του Φεστιβάλ θα μεταφερθούν στην Πάτρα. Μάλλον όχι όλα. Πάρτε μια γεύση και αν δεν τα δείτε θα τα έχετε δει τουλάχιστον από την τηλεόραση του @rtD. Από τις καλές στιγμές του Athens Video Art Festival 09


Το project αυτό είναι
προϊόν συνεργασίας
τριών Καναδών
καλλιτεχνών: του Bill Vorn, ο
οποίος εργάζεται στον τομέα
της ρομποτικής από το 1992 και
ως καθηγητής Electronics Arts
στο πανεπιστήμιο Concordia,
την Emma Howes η οποία
ως καλλιτέχνης ερευνά τις
ψυχολογικές και σωματικές
επιδράσεις στους μηχανισμούς
ελέγχου μέσα από το πεδίο της
τεχνολογίας, του video και την
αρχιτεκτονική, και ο Jonathan
Villeneuve ο οποίος είναι
απόφοιτος της Σχολής Καλών
Τεχνών του Πανεπιστημίου του
Quebec, και ενεργό μέλος της
Perte de Signal Collective.

Παρασκευή 19/06

Εγκαίνια

Athens Video Art Festival 09

Έσπερος, 21.30

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2009 που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ παρουσιάζουν από σήμερα έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου στον «Έσπερο» το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων «Athens Video Art Festival 09».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ στο είδος του, που εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς και το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακού πολιτισμού στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 5.200 καλλιτεχνών παγκοσμίως, κάνοντας την διοργάνωση μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολυπληθείς, αφού έχει αναπτύξει μια βάση δεδομένων που ξεπερνά τα 9.500 έργα.

Το Athens Video Art Festival είναι διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, αφιερωμένο στον σύγχρονο πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες Αποτελεί την πιο αναπτυσσόμενη και δημοφιλή μορφή τέχνης ανάμεσα στο νεανικό κοινό, η οποία συνδυάζει τη φωτογραφία, το βίντεο, τη μουσική και κυρίως τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό. Παρόλα αυτά δεν περιορίζεται μόνο στην Video Art καθώς περιέχει ενότητες αφιερωμένες σε Animation, Installation Art, Performance Art, Web Art και Digital Image. Επίσης περιλαμβάνει Διεθνή Αφιερώματα, Ακαδημαϊκές συνεργασίες, επίσημους προσκεκλημένους, καθώς και μια σειρά από συναυλιακά γεγονότα με τη συνεργασία ψηφιακών τεχνολογιών.

Το Αthens Video Art Festival προωθεί τις σύγχρονες και ζωντανές αυτές μορφές έκφρασης. Δίνει στους νέους επιπρόσθετα κίνητρα για δημιουργία και ευκαιρίες να εκφραστούν χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικοακουστικά μέσα. Ταυτόχρονα, προσφέρει στο ευρύ κοινό νέες πολιτιστικές επιλογές και ένα πρωτότυπο και πολυσυλλεκτικό θέαμα.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του περισσότεροι από 20 καταξιωμένοι μουσικοί και συγκροτήματα (Κωνσταντίνος Βήτα, Ρόδες, Raining Pleasure, Μίκρο, κ.ά.). Επίσης πάνω από 15 φεστιβάλ σε όλο το κόσμο το έχουν παρουσιάσει σε επίσημο αφιέρωμα τους (Transmediale, INVIDEO, VAIA, Con Can, File, Μilano Film Festival)

Στην πορεία του έχει κερδίσει καλλιτέχνες, φορείς και κοινό, το οποίο δίνει μαζικά το παρόν του κάθε χρονιά. Μέσα από την πολύπλευρη δράση του, το Athens Video Art Festival αποτελεί τοπίο προώθησης και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δημιουργούς και τις διοργανώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Για πρώτη φορά στη δομή κατηγοριών του εντάσσεται ειδική κατηγορία αφιερωμένη στην ψηφιακή εικόνα με τον τίτλο «Digital Image».

ΕΝΟΤΗΤΕΣ VIDEO ART FESTIVAL

Animation

Ιδιαίτερα δημοφιλής μορφή έργων video, στα οποία δίνεται κίνηση και ζωή σε εικόνες που δημιουργούνται εξ ολοκλήρου τεχνητά.

Είναι η πλέον ενεργή και αναπτυσσόμενη μορφή τέχνης παγκοσμίως, η οποία συνδυάζει φωτογραφία, κίνηση, μουσική και διάθεση για πειραματισμό και εξερεύνηση νέων μεθόδων έκφρασης που ξεφεύγουν από τους κανόνες των παραδοσιακών έργων video.

Video Art Digital Image

Η τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας. Περικλείει ένα ευρύ φάσμα έργων που εκτείνεται από την κλασική φωτογραφία μέχρι τα όρια της γραφιστικής.

Installations

Έργα στα οποία συνδυασμός στοιχείων (κατασκευαστικό μέρος, ήχος, εικόνα) συνεργούν στο να ενεργοποιηθεί εικαστικά ένας χώρος.

Web Art

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη μορφή τέχνης που αφορά ψηφιακά έργα που λειτουργούν μέσω του διαδικτύου.

Η πιο σύγχρονη μορφή “εγκαταστάσεων”. Έργα στα οποία οι κατασκευές λειτουργούν αρμονικά με ταυτόχρονη χρήση ψηφιακών προβολών και μέσων, όπως αισθητήρες και ηχητικές εγκαταστάσεις.

Video Installations

Performance Art

Ο συνδυασμός παραστατικών τεχνών (μουσική, θέατρο, χορός, ζωγραφική) με την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση του κοινού και έντονο το στοιχείο της διαδραστικότητας.

Χορηγοί του Διεθνούς Φεστιβάλ 2009: «Γέφυρα», Fanta, Οπτικά Καραμούζης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα, ΝΕΤ 105,8 και ΕΡΑ Δίκτυο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s