Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας από την Παρα­σκευή 29 Μαΐου βρίσκεται η νέα προγραμματική σύμ­βαση λειτουργίας, υπογεγραμμένη μετά από καθυστέρηση τριών μηνών, από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά. Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης η όχι της σύμβασης της Λυδίας Κονιόρδου.

image

Η σύμβαση, αφορά τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη μεταβατική περίοδο έως και τις 30 Ιουνίου του 2010. Αναφέρει αναλυτικά τις υποχρεώσεις του Υπουργείου και αντίστοιχα του Δήμου Πατρών,  τους κανόνες λειτουργίας του θεάτρου και τον τρόπο καταβολής της επι­χορήγησης, που θα είναι κατανεμημένη σε 4 δόσεις.  Ας ελπίσουμε την νέα χρονιά να πάνε καλύτερα τα πράγματα για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Πάτρας διοικητικά, οικονομικά και καλλιτεχνικά.

Ένας από τους όρους της σύμβασης είναι να μην διατίθενται οι χώροι του θεάτρου για άλλες λειτουργίες και εκδη­λώσεις κάτι που στην Πάτρα είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθεί αφού οι διαθέσιμοι χώροι είναι ελάχιστοι.

image

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμαρχος και ο Αντι­δήμαρχος Πολιτισμού  θα προχωρήσουν στο επίμαχο θέμα του καλλιτεχνι­κού διευθυντή του θεάτρου.  Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί  η ανανέωση της σύμβασης της Λυδίας Κονιόρδου, ή  η επιλογή και η ανάθεση των καθηκόντων σε κάποιον άλλον καλλιτέχνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s