Το θεατρικό τμήμα των ΠΟΦΠΠ (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών) παρουσιάζει την κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», έργο που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2003 από το Εθνικό Θέατρο και έτυχε πολύ θερμής αποδοχής από το κοινό.

image

Το θεατρικό τμήμα των ΠΟΦΠΠ (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών) παρουσιάζει την κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», έργο που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2003 από το Εθνικό Θέατρο και έτυχε πολύ θερμής αποδοχής από το κοινό.

Ο Τρωικός πόλεμος και η ωραία Ελένη…

«Μια ιστορία που την ακούμε και την ξανακούμε από παιδιά…»

Κι όμως όλα όσα ξέραμε είναι ένα μεγάλο ψέμα. Έρχεται λοιπόν σήμερα η αλήθεια, να αποδείξει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Βλέπετε τα γεγονότα έγιναν λίγο διαφορετικά… Ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ! Ούτε η Ελένη κλέφτηκε με τον Πάρη! Μα αν είναι έτσι, τότε ο Πάρης, ποιά πήρε μαζί του στην Τροία; Οι Θεοί τι ρόλο παίζουν σ’ αυτό το γαϊτανάκι; Κι η ομορφιά; Είναι η κινητήριος δύναμη σ’ αυτή την ιστορία;

Το «Ποια Ελένη;» είναι ένα μύθος, πλημμυρισμένος με χαρούμενη αλλά και νοσταλγική διάθεση, που ανεβάζει στο μαγικό πατάρι της σκηνής γεγονότα απλά και τα φωτίζει με κωμικά στοιχεία, αναδεικνύοντας έτσι, κρυμμένες αλήθειες.

Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Μαίου στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6938428946 από τις 17.00 μέχρι τις 21.30.

Πληροφορίες για την ομάδα:

Το θεατρικό τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί από το 1981 και είναι ένα από τα πρώτα τμήματα που λειτούργησαν στις Πολιτιστικές Ομάδες.

Κάθε χρόνο γίνονται τακτικές συναντήσεις με θέμα το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, τη δουλειά πάνω σε θεατρικά συστήματα και την άσκηση πάνω στο λόγο και στο σώμα. Πολύ συχνά η δημιουργική διάθεση που καλλιεργείται κάθε χρόνο στις συναντήσεις οδηγεί σε πρωτοβουλίες για το ανέβασμα κάποιου έργου.

Κατά καιρούς μάλιστα, η ομάδα συνεργάστηκε με επαγγελματίες σκηνοθέτες. Παράλληλα έγινε και μια προσέγγιση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, γεγονός που έκτοτε διευκολύνει το ανέβασμα παραστάσεων και συχνά φέρνει την ομάδα πιο κοντά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Η αγάπη για το θέατρο οδήγησε κάποια μέλη της ομάδας να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό.

Μέχρι στιγμής το θεατρικό τμήμα των Π.Ο.Φ.Π.Π. έχει παρουσιάσει 35 παραστάσεις και πλήθος μικρότερων εκδηλώσεων. Οι πιο πρόσφατες παραστάσεις της ομάδας είναι το «Dream On» (Δεκέμβρης 2008) και οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (Μάιος 2008). Έχει συμμετάσχει επίσης σε αρκετά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, ως μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, διοργανώνει στην Πάτρα το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων.

Πολιτιστικές ομάδες φοιτητών
Πανεπιστημίου Πατρών – Θεατρικό Τμήμα

Αλεξίου Υψηλάντου 122, Πάτρα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s