Από τις 14-24 Μαΐου 2009 θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων στην Πάτρα. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 15 ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με θεατρικές παραστάσεις όλων των ειδών. Οι παραστάσεις θα λάβουν μέρος στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και στο θέατρο «Λιθογραφείο».

clip_image002

Από τις 14 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 15 θεατρικές φοιτητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και θα παρουσιαστούν 15 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις όλων των ειδών. Όλες οι παραστάσεις θα λάβουν μέρος στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και στο θέατρο «Λιθογραφείον». Την οργανωτική ευθύνη έχει αναλάβει η θεατρική ομάδα των Π.Ο.Φ.Π.Π. (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών).

Είναι ελπιδοφόρο, νέα παιδιά να λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ομάδας, να τα βάζουν με τις αντιξοότητες, να βάζουν ένα συλλογικό στόχο και να ικανοποιούνται μέσα από αυτόν. Ο ένας να βοηθά, να μαθαίνει, να συμπληρώνει τον άλλο. Οι παραστάσεις που γίνονται με μεράκι και πρώτο μέλημα το καλό αποτέλεσμα και όχι το κέρδος δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το «επαγγελματικό» θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μία αξιοπρόσεκτη προσπάθεια από τις φοιτητικές θεατρικές ομάδες ολόκληρης της Ελλάδας, με στόχο τη γέννηση ενός θεσμού που θα φιλοξενεί τις παραστάσεις τους και θα αποτελεί το πολιτιστικό βήμα τους στην κοινωνία. Το πανελλήνιο φεστιβάλ πανεπιστημιακών θεατρικών ομάδων, όπως ονομάζεται, καθιερώθηκε πριν πέντε χρόνια ως ετήσιος θεσμός και διοργανώνεται υπό τη συλλογική ευθύνη όλων των φοιτητικών θεατρικών ομάδων ενωμένων, οι οποίες και έχουν ιδρύσει Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να ανοιχτούν οι φοιτητικές παραστάσεις και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας και να δοθεί η ευκαιρία στις ομάδες να γνωρίσουν τη δουλειά των υπολοίπων.

Οι φοιτητές καλούν όλο τον κόσμο «να αγκαλιάσει αυτό το γεγονός καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη σε όγκο και έκταση πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή πανελληνίως στον ακαδημαϊκό χώρο. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία έχει ως βάση την καλλιτεχνική δημιουργία και τον εθελοντισμό. Η είσοδος στα θέατρα θα είναι δωρεάν».

Συμμετέχουν οι ομάδες Φ.Ε.Π.Α. (Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών], alphaville’s theatrospect (Ομάδα Φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης), Φυσικό Αθήνας, ΤΕΙ Αθήνας και Πάτρας, «Βουβό χειροκρότημα», Ο.Π.Α. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Α.Θ.Λ.ΙΟ. (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, ΑΦΑΝΤΟΙ (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών), Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης), Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) και Ιατρική Αθήνας.

Το φεστιβάλ είναι υπό αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, της αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Πάτρας, τη Νομαρχία Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ίδρυμα Τοπάλη και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα των παραστάσεων.

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΟ ΟΜΑΔΑ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 19:30 Λιθογραφείο “Θείος Πάπαρος” , Αουγκούστο Μποάλ Φ.Ε.Π.Α. [Φοιτητικη Εστια του Πανεπιστημιου Αθηνων]
21:30 Απόλλων “Ποια Ελένη; Μ.Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου ΠΟΦΠΠ [Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών]
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ 19:30 Λιθογραφείο “30 Χρόνια Ακριβώς” , Θ. Γράμψα alphaville’s theatrospect (Ομάδα φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης)
21:30 Απόλλων “Ποια Ελένη; Μ.Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου ΠΟΦΠΠ [Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών]
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 19:00 Λιθογραφείο “Λίγο πριν το φως εγκαταλείψει τη μέρα” Φυσικό Αθήνας
21:30 Απόλλων “Ποια Ελένη; Μ.Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου ΠΟΦΠΠ [Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών]
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ 19:00 Λιθογραφείο “Εκκλησιάζουσες” Αριστοφάνη Τ.Ε.Ι. Αθήνας
21:30 Απόλλων “Λυσιστράτη” Αριστοφάνη “Βουβό χειροκρότημα”
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 21:30 Απόλλων “Ο Έρωτας κι ο Θάνατος αντάμα στο ίδιο μέτρο” Ο.Π.Α. [Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών]
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 20:00 Απόλλων “Γιατρός με το ζόρι” Μολιέρου ΤΕΙ Πάτρας
21:30 Λιθογραφείο “Εκεί,εκεί στην κόλαση” Α.Θ.Λ.ΙΟ. [Ιόνιο Πανεπιστήμιο]
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΪΟΥ 19:00 Απόλλων “Ο μικρός πρίγκηπας” Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης
21:30 Λιθογραφείο “Death-Proof” Πανεπιστήμιο Πειραιά
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΪΟΥ 19:00 Απόλλων “Η μεγάλη παντομίμα” Ντάριο Φο ΑΦΑΝΤΟΙ [Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών]
21:30 Λιθογραφείο «Όχι πολύ μακριά απο’δώ» Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου [Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης]
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 19:30 Λιθογραφείο “Δε μου λες τη δική σου ιστορία;” Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά
21:30 Απόλλων “Οδυσσέα γύρισε σπίτι” Καμπανέλλη Ιατρική Αθήνας
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s