Σεμινάριο Αυτογνωσίας μέσω Δραματοθεραπείας με εμψυχωτή τον Λάμπρο Γιώτη ΘΕΜΑ: «Εγώ, Εσύ, Η μάσκα μου». Ημερομηνία: Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Μαΐου στον χώρο έκφρασης ¨επί δράσει¨, Επιδαύρου 11, Έξω Αγυιά, Πάτρα (πλησίον ξενοδοχείου Δελφίνι). ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 8

image image

Ημερομηνία: Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Μαΐου

Σάββατο 9 Μαΐου: 16:00- 20:00

Κυριακή 10 Μαΐου: 10:00- 14:00

Οι μάσκες της ψυχής μας εναλλάσσονται καθημερινά – κάποιες μας τις φοράνε οι κοινωνικές συνθήκες, κάποιες άλλες οι προσωπικές μας σχέσεις κι άλλες, οι βαθύτερες συνειδητές ή ασυνείδητες ανάγκες μας. Ποια είναι όμως εκείνη η μάσκα που μας αποκαλύπτει; Εκείνη που θα φανέρωνε τα στοιχεία με τα οποία θα θέλαμε πραγματικά να σχετιστούμε με τους άλλους; Τι σχήμα και τι χρώμα θα είχε; – Κι αν είχε λόγο, τι μιλιά;

Αυτό το βιωματικό εργαστήριο βασίζεται θεωρητικά στη δουλειά των Δραματοθεραπευτών R.Landy και D.R.Johnson σχετικά με τα επίπεδα επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων, που αναπτύσσονται κατά την υπόδυση ρόλων. Θα χρησιμοποιηθούν μουσικά και εικαστικά ερεθίσματα αλλά ο τελικός στόχος είναι η διερεύνηση του ατόμου σχετικά με τη δική του μάσκα ψυχής.

Το εργαστήριο δεν απαιτεί προηγούμενη καλλιτεχνική εκπαίδευση. Ας αφήσουμε την αλήθεια να ξεπηδήσει αυθόρμητα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον αυτού του βιωματικού εργαστηρίου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Λάμπρος Γιώτης εργάζεται στην Αθήνα διερευνώντας το χώρο ανάμεσα στην Ψυχιατρική και το Θέατρο. Σπούδασε Ψυχιατρική (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δραματοθεραπεία (PGDip, University of Hertfordshire), Ψυχόδραμα (London Institute of Psychodrama), Θέατρο (Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και σεμινάρια στο Λονδίνο: Actor’s Centre, RADA, CityLit). Διδάχτηκε το διαδραστικό θέατρο «Playback», από πρωτεργάτες στο είδος, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη (Centre of Playback Theatre – Jonatahn Fox). Από το 1990 -2002 εργάστηκε σε κλινικά πλαίσια ως ψυχίατρος και δραματοθεραπευτής (Νοσοκομείο Ημέρας Αιγινήτειου, Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ΨΝΑ, ΚΨΥ Ζωγράφου). Μελέτησε ιδιαίτερα την επίδραση της δόμησης θεατρικής παράστασης στην επικοινωνία ατόμων με σχιζοφρένεια (PhD, University of Hertfordshire, 2002). Συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα κατά του Στίγματος της Ψυχικής Ασθένειας του ΕΠΙΨΥ (2004-2008). Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» (www.therapy-playback.gr), στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε η επαγγελματική ομάδα θεάτρου «Playback Ψ» (2004).image Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχίατρος και Δραματοθεραπευτής (τηλ. 6938719138, layo@otenet.gr).

Κόστος συμμετοχής: 65ευρώ

Για φοιτητές και θεατρολόγους: 55ευρώ

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις.

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε:

– στο site του ¨επί δράσει¨: http://www.epidrasei.gr

– και στον χώρο έκφρασης ¨επί δράσει¨, Επιδαύρου 11, Έξω Αγυιά, Πάτρα – πλησίον ξενοδοχείου Δελφίνι- (απογευματινές ώρες)

Για πληροφορίες επικοινωνείτε με το:

2610 422080 ή 697.6878104

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s