Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στην «Ποικίλη Στοά», οι «Οπτικές Απολαύσεις στους Δρόμους των Δεσμών και του Περιορισμού» (Urban Gothic Fairy Tales) του Χρήστου Τσάκαλου.

image

Beauty of Suffering

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στην «Ποικίλη Στοά», οι «Οπτικές Απολαύσεις στους Δρόμους των Δεσμών και του Περιορισμού» (Urban Gothic Fairy Tales) του Χρήστου Τσάκαλου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. Είναι απόφοιτος του Α.Κ.Τ.Ο (τμήμα εφαρμοσμένης ζωγραφικής), ενώ παράλληλα με τη χρονική περίοδο των σπουδών του, υπήρξε συνεργάτης του Πατρινού μη-κερδοσκοπικού καλλιτεχνικού συλλόγου «Γυμνός Οφθαλμός».

image

Είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης με κύρια εκφραστικά μέσα του το σκίτσο την φωτογραφία και την γραφιστική. Το 2004 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αντικείμενα του Πόθου». Έχει συνεργαστεί με διάφορες διαφημιστικές εταιρίες (ως γραφίστας, εικονογράφος και φωτογράφος). Έργα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «9» (ένθετο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»), «Mosquito» (fanzine, στο οποίο συν-επιμελείτο την έκδοση) και «Uman».

«Στο παράδοξο αντάμωμα της Κυριαρχίας και της υποταγής: Εκεί που το δέρμα σβήνει και ξαναγράφει τα σύνορά του σε κάθε κόμπο με νέο τρόπο. Εκεί που ακόρεστα βλέμματα ψηλαφίζουνε το σώμα με τους βολβούς των ματιών τους. Εκεί που το σώμα μπορεί να ρέει πέρα από κάθε φυσικό του όριο και κάθε κοινωνικός ενδοιασμός πάει στον αγύριστο. Εκεί που διασταυρώνεται η κομμένη ανάσα με την ερωτική επιθυμία, με απώτερο σκοπό την ψυχοσωματική γαλήνη», αναφέρει η Άσπα Χαλκίδου και προσθέτει: «Σε ένα κόσμο όπου η ερωτική επιθυμία παίρνει δολοφονικές αποχρώσεις και η αθωότητα βιάζεται, αλλά ενδόμυχα το απολαμβάνει. Σε ένα κόσμο όπου ο ερωτισμός αναγνωρίζει θύτες και θύματα με σταθερούς ή και εναλλασσόμενους ρόλους. Σε ένα κόσμο όπου το σώμα επιτρέπεται να είναι αντικείμενο και τα μαρτύριά του μπορούν να είναι λυτρωτικά.

image

Στις παράδοξες αυτές συναντήσεις μας προ(σ)καλεί ο δημιουργός Χρήστος Τσάκαλος μέχρι την Κυριακή. Ο ίδιος, πάντα παρών στα οπτικά ταξίδια-ερεθίσματα, τόσο πίσω από το φακό, όσο και μέσα από τις καμπύλες, τις γωνίες και τις τεθλασμένες των δεσμών και του υπό περιορισμού» σώματος των μοντέλων του, μας επιτρέπει να κρυφοκοιτάξουμε τις φευγαλέες στιγμές όπου η ύλη μετατρέπεται σε μέσο και δρόμο της ύπαρξης του. Παρακαλώ προσ-δεθείτε, η πτήση είναι έτοιμη για αναχώρηση!

Advertisements

One thought on “Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στην «Ποικίλη Στοά», οι «Οπτικές Απολαύσεις στους Δρόμους των Δεσμών και του Περιορισμού» (Urban Gothic Fairy Tales) του Χρήστου Τσάκαλου.

  1. Δεν γράφετε πότε γίνεται αυτή η έκθεση… ημερομηνίες…. :)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s