Ημερίδα: Υπουργείο Πολιτισμού και ο Πολιτισμός στην Περιφέρεια, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 18.00, στον Πολυχώρο DANCartE, Καρόλου και Οθωνος Αμαλίας και μουσικό event στις 22.30 με ελεύθερη είσοδο με τους Spyweirdos & Φλώρος Φλωρίδης

web-afissaweb-prosklisi

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27, Τ.Κ. 26331 ΠΑΤΡΑ

Τηλ 2610220600  Fax 2610-278923

Ε-mail επικοινωνίας: syn.achaias@gmail.com

Ιστολόγιο http://syn-achaias.pblogs.gr/

 

Π ΡΟ Σ Κ Λ Η Σ Η

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Στο πλαίσιο των προγραμματικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτισμού της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση διαλόγου με θέμα:

 

Υπουργείο Πολιτισμού και ο Πολιτισμός στην Περιφέρεια

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 6.00′ μμ.

Πάτρα, στον Πολυχωρο «Dance Art», Καρόλου και Οθωνος Αμαλίας

 Θα μιλήσουν:

·        ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

·        ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

 •      ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

•       ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

•      ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΟΛΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΑΣ

    

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Το Μουσικό Εvent θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 22.30μμ, με ελεύθερη είσοδο. Spyweirdos& Φλώρος Φλωρίδης παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά “the sound between us” η οποία θα κυκλοφορήσει από την “creative space” στις αρχές του 2009.  Μία συνεργασία πολλών ετών δύο διακεκριμένων μουσικών από δυο διαφορετικούς μουσικά χώρους. Από το χώρο της Jazz (Φλωρίδης) και από το χώρο της ηλεκτρονικής πειραματικής μουσικής (Spyweirdos).

Spyweirdos Σπύρος Πολυχρονόπουλος: ηλεκτρονικά ηχοτοπία

Φλώρος Φλωρίδης : πνευστά

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Spyweirdos ( Σπύρος Πολυχρονόπουλος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και άρχισε να ασχολείται με ηλεκτρονική μουσική και σύνθεση το 1993. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα projects για ήχο, παραγωγή (mastering) και σύνθεση μουσικής. Φοίτησε στο Φυσικό Πάτρας όπου με τη συνεργασία με τον καθηγητή Σκαρλάτο προέκυψαν δύο  δημοσιεύσεις. Από Σεπτέμβριο βρίσκεται στην Πάτρα όπου κάνει διδακτορικό με τον Γιάννη Μουρτζόπουλο πάνω σε θέματα ακουστικής. Μέλος του ΚΣΥΜΕ(Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας).

Μουσικές Συνεργασίες:

Alva Noto (Germany/Raster Noton) , Murcof (Mexico/the Leaf records) , Panacea (Germany/Ad Noiseam) , John Mourjopoulos (Greece/Ano Kato Records), Funckarma (Holland/Delicatessen records,On records) , Ollie Olsen (Australia/PsyHarmonics,Creative Space) , Floros Floridis (Greece/Ano Kato Records), B. Fleischmann (Germany/morr music) , Hecq (Germany/Hymen Records,Metropolis) , Horchata (USA/ Ad Noiseam) , Traject (Iceland/ Special Material) , Mad EP (USA/ Ad Noiseam) , Snog (Australia/ Metropolis Records) ,Wilt (USA/Ad Noiseam) , Larvae (USA/Ad Noiseam) , Nam Shub Of Enki (Australia/Weird Music Society, Creative Space) , Metropol (Spain/Hymen, Creative Space) , Hecq (Germany/Hymen Records).

 

Φλώρος Φλωρίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και αφού πήρε το πτυχίο του, σπούδασε κλασσικό κλαρινέτο κοντά στον Ρουμάνο Δάσκαλο Konstantin Ugureanou. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από τη δεκαετία του ’70. Από την αρχή της καριέρας του το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στον αυτοσχεδιασμό, ο οποίος αποτελεί βασικό μουσικό προσανατολισμό του μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε δουλειές που καλύπτουν πολύ μεγάλο μουσικό φάσμα, από συμφωνικές ορχήστρες έως μουσικά σχήματα σε γάμους.

Στις αρχές του ’90 ξεκίνησε να διδάσκει σαξόφωνο και θεωρία της μουσικής σε ωδεία και θεατρικές σχολές στην Ελλάδα για πέντε χρόνια. Το 2005 δίδαξε αυτοσχεδιασμό για ένα εξάμηνο στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Χρημάτισε καλλιτεχνικός διευθυντής σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικά events. Το 1983 ίδρυσε το Φεστιβάλ Jazz και Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής Θεσσαλονίκης, του οποίου υπήρξε διευθυντής για εννιά χρόνια. Έχει συνθέσει τη μουσική για πολλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα (σε σκηνοθεσία κυρίως της Ρούλας Πατεράκη) και χοροθέατρα. Επιπλέον ζωγραφίζει και δημιουργεί γραφιστικά για εξώφυλλα δίσκων και βιβλίων, αφίσες κ.λπ.

Το 1981 ξεκίνησε τη δική του δισκογραφική εταιρία με τίτλο «j.n.d.records». Μετά από ένα διάλλειμα δεκαπέντε ετών η εταιρία επαναλειτούργησε με τον τίτλο «j.n.d. rerecords».

Το καλοκαίρι του 2008 διοργάνωσε το μουσικό event «Improdayshydra».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s