Εγκαίνια της νέας καλλιτεχνικής φωλιάς DANCartE στο κέντρο της πόλης στην συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου, απέναντι από το Λιμάνι της Πάτρας σήμερα Σάββατο 4/10/2008 στις 8 το βράδυ. Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι όπου παρουσιάστηκε ο νέος χώρος, οι συνεργάτες του και οι δραστηριότητές του.

Γιάννης Καραμπίτσος, Κλέαρχος Γουργουρίνης, Νίκος Πρέσσας, Τατιάνα Λοβέρδου, Όλγα Κλώντζα, Δώρα Πετρίδη, Διονύσης Βούλτσος

θα πρέπει να συνεργαστούμε στο μέλλον με το δικό μας σκεπτικό και έχοντας δημιουργήσει τις δικές μας συνθήκες στο δικό μας χώρο (Τατιάνα Λοβέρδου)

Στο Κέντρο της Πόλης απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας και με  πανέμορφη θέα προς αυτό, στεγάζεται πλέον ο νέος πολυχώρος πολιτισμού, της Τατιάνας Λοβέρδου DANCartE Κέντρο Χορού και Τεχνών, μια «νέα καλλιτεχνική φωλιά» όπως εύστοχα τον ονόμασε η συνάδελφος της Ημέρας Αναστασία Μαρτσούκα, συνολικής έκτασης 450 τ.μ.  που ξεκινάει την λειτουργία του το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο δεύτερο όρο­φο του κτιρίου, στη συμβολή των οδών Όθω­νος – Αμαλίας και Καρόλου. Η βραδιά των εγκαινίων θα περιλαμβά­νει σύντομη παρουσίαση και ξε­νάγηση του χώρου από την υπεύθυνη του χώρου Τατιάνα Λοβέρδου και ένα  καλλιτεχνικό δρώμενο με μια σύντομη χορογραφία και ένα ευχάριστο μου­σικό διάλειμμα από ντουέτο του Δημοτικού Ωδείου.

To«DANCartE» θα έχει διπλή υπόσταση και κατεύθυνση. Από τη μια θα λειτουργεί ως Σχολή όπου θα γίνονται μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χο­ρού, μουσικοκινητικής αγωγής, αλλά και νέ­ες τεχνικές, όπως yoga και pilates, Stretching και Tango αλλά και Aikido και HipHop, και από την άλλη θ’ αποτελεί ένα πολυχώρο πολιτισμού, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται διάφορα events. Παράλληλα θα λειτουργούν θεατρικό, κινηματογραφικό και εικαστικό εργαστήρι, με υπευθύνους τους  Διονύση Βούλτσο, Γιάννη Καραμπίτσο και Νίκο Πρέσσα αντίστοιχα. Η Τατιάνα Λοβέρδου σύστησε και αυτοί με την σειρά τους έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων που επίκεινται, εκτός από τους προαναφερθέντες συνεργάτες- υπεύθυνους των τριών καλλιτεχνικών εργαστηρίων, τους   Όλγα Κλώντζα που θα διδάσκει pilates, την Δώρα Πετρίδη που μαζί με τον Διονύση Βούλτσο θ’ ασχοληθούν και θα διδάξουν τραγούδι και θεατρικό παιχνί­δι, αντίστοιχα και τον Κλέαρχο Γουργουρίνη που θα διδάξει την πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πολεμική τέχνη Aikido.

Μεταξύ άλλων η Τατιάνα Λοβέρδου στην σύντομη παρουσίαση του χώρου στους πολιτιστικούς συντάκτες των Μ.Μ.Ε. της πόλης μας  ανέφερε: «Κάθε Σεπτέμβριο φιλοδοξούμε να γίνεται στο χώρο ένα δεκαήμερο φεστιβάλ χορού αποκλειστικά με επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους από την Ελλάδα, την Πάτρα και το εξωτερικό. Το σκεπτικό για αυτό το άνοιγμα, είναι ότι παρόλο που συνεργαστήκαμε με επιτυχία τρία χρόνια με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και ένα με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα με δύο δικές μας παραγωγές, πιστεύουμε ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι και θα πρέπει να συνεργαστούμε στο μέλλον με το δικό μας σκεπτικό και έχοντας δημιουργήσει τις δικές μας συνθήκες στο δικό μας χώρο. Από κει και πέρα οι παραστάσεις μας και με συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αν θέλει, εμείς είμαστε ανοιχτοί,  μπορούν να ταξιδεύουν σε πιο μεγάλα θέατρα εντός της πόλης ή και σε άλλες πόλεις».

Για τέλος κρατάμε την δήλωση του  Νίκου Πρέσσα, υπεύθυνου για το εικαστικό εργαστήρι και διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ότι ο  χώρος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό «να διασώσει το καλλιτεχνικό πρόσωπο της πόλης μας».

Advertisements

One thought on “Εγκαίνια της νέας καλλιτεχνικής φωλιάς DANCartE στο κέντρο της πόλης στην συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου, απέναντι από το Λιμάνι της Πάτρας σήμερα Σάββατο 4/10/2008 στις 8 το βράδυ. Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι όπου παρουσιάστηκε ο νέος χώρος, οι συνεργάτες του και οι δραστηριότητές του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s